Карлсен оцеля в петата партия срещу Карякин

OFFNEWS 18 ноември 2016 в 10:29 2737 0

Пето поредно реми беше регистрирано в мача за световната титла по шахмат между действащия шампион Магнус Карлсен и руснака Сергей Карякин.

Така резултатът в Ню Йорк вече е 2,5:2,5 точки. В петата партия норвежецът игра с белите фигури, но изпусна инициативата, която беше овладяна от Карякин. Руснакът дори имаше шанс да постигне победа, но в крайна сметка ремито отново задоволи двамата гросмайстори. Партия номер 6 е тази вечер и в нея Карякин ще играе с белите.

"Сам съм си виновен. Допуснах изключително груба грешка. В един момент забелязах, че имам повече време, отколкото си мислех. Струваше ми се, че съм изиграл 39-ия си ход, а не бях. Изиграх неверен ход. Късмет е, че не загубих", коментира Карлсен след ремито.

"Шахматния Моцарт" явно показва вече признаци на умора, защото в интернет беше разпространен кадър, как той е полегнал на дивана в стаята си за почивка. Публикуването на кадъра разгневи мениджъра му Еспен Агдестейн, който заяви, че камерите в стаята са поставени в услуга на съдийския апарат, а не за произвеждането на сензации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови