Безпощаден Нийл Робъртсън разби Шон Мърфи

OFFNews 27 април 2019 в 12:34 6878 0

Снимка worldsnooker.com

Нийл Робъртсън стана първият четвъртфиналист на Световното първенство по снукър, след като разби световният шампион от 2005 година Шон Мърфи с 13-6.

Сблъсъкът между бившите световни шампиони предвещаваше да е изключително оспорван с оглед на впечатляващите им победи в първия кръг. Австралиецът обаче показа, че е играчът, който се намира в най-добра форма. Робъртсън записа три сенчъри брейка и още шест серии с повече от 50 точки. Световният номер 4 ще има за съперник в спора за място на полуфиналите Джон Хигинс или Стюарт Бингам, които днес започват своя дуел.

"Машината от Мелбърн" се наслаждава на най-добрия сезон в кариерата си, като успя да спечели три ранкинг титли и достигна още три финала. Той има шанс да завърши кампанията си като стане първият двукратен световен шампион, който не е от Великобритания.

Сезонът на Мърфи пък приключва по разочароващ за "магьосника" начин. Англичанинът не спечели нито един турнир и въпреки гръмката си победа с 10-0 в първия кръг в Шефилд срещу Хонгао Луо, не успя да окаже никаква съпротива на Нийл Робъртсън.

Брейкове от 106, 79, 57, 126, 67 и 62 осигуриха на австралиеца комфортен аванс от 10-6 след първите две сесии. Нещата за Мърфи можеха да се развият по-добре за Мърфи, ако при 8-6 не бе пропуснал фреймбол.

Робъртсън пое контрола на срещата, а съперникът му вкара едва една топка до края. Нови серии от 120, 88 и 95 точки пратиха "гръмотевицата" на четвъртфинал.

След срещата Нийл не скри задоволството си от победата и хладнокръвието си в ключовите моменти от мача. "Играя освободено, но е по-лесно да се говори, отколкото да се направи. Излизам и играя. Нервните моменти винаги ще ги има, защото като състезател винаги се стремиш да печелиш. Попитайте сина ми когато играем Монополи или Скрабъл не понасям да губя, дори от него."

"Засега се опитвам да играя добре и се получава", заяви още победителят.

Шон Мърфи похвали съперника, признавайки превъзходството му и сподели, че ако Робъртсън продължи да играе по този начин, със сигурност ще триумфира в турнира.

"В първия мач играх добре и бях мотивиран да се представя отново на ниво. Това повдигна самочувствието ми за следващия сезон. Ще си почина малко, след което ще се върна край масата, за да се представя силно през следващия сезон, както направих в края на този, тъй като завършвам на по-добра позиция в сравнение с тази на която се намирах в хода на кампанията", завърши Мърфи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови