Джъд Тръмп е новият крал в 'Крусибъл'

Георги Терзиев 06 май 2019 в 21:54 11168 0

Новият световен шампион по снукър се казва Джъд Тръмп. Асото в колодата спечели по убедителен начин срещу Джон Хигинс във финала с резултат 18-9 фрейма и стана 25-ят световен шампион.. Това е първа титла за англичанина, с което той взе реванш за загубения финал през 2011 година именно от "Вълшебника от Уишоу" с 15-18. С победата си Тръмп стана първия играч, спечелил над 1 милион паунда в рамките на един сезон.

В хода на двубоя Хигинс поведе с 5-4 партии, но след това Джъд Тръмп спечели 8 фрейма поред, с което сякаш обезмисли доиграването на финалната среща. След третата сесия двамата играчи се оттеглиха при резултат 16-9 в полза на англичанина. От последната сесия се изиграха едва два фрейма, които отидоха на сметката на Тръмп, което означаваше и първа световна титла за него.

Тръмп показа невероятна игра и напълно заслужено грабна короната в "Крусибъл" и се превърна в 11-я играч печелил "тройната корона" - Откритото първенство на Великобритания, Мастърс турнира и световното първенство. Хигинс пък за трети пореден път загуби финала, след като в предишните две издания загуби последователно от Марк Селби и Марк Уилямс.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови