Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Джъд Тръмп грабна титлата от Мастърса в Берлин (видео)

OFFNews 03 февруари 2020 в 15:23 12650 0

Снимка worldsnooker.com

Джъд Тръмп спечели Мастърс турнира по снукър в Берлин, след като на финала на надпреварата успя да се наложи с 9:6 фрейма над Нийл Робъртсън.

Това е титла номер 15 от ранкинг турнирите за Асото в колодата. Тя праща Тръмп далеч от Дин Дзюнхуей по брой спечелени трофеи, като само седем играчи са натрупали повече в историята на този спорт.

Иначе двубоят в зала "Темподрум" започна на изключително високо ниво и всяка една грешка биваше наказана от съперника.

Тръмп спечели първата част с халф-сенчъри брейк от 60 точки. В последствие двамата си размениха по един фрейм, преди Робъртсън да избухне с първия сенчъри брейк във финала (120) и да изравни до 2:2.

Австралиецът открадна петия фрейм, след като Тръмп сбърка фрейм бол по жълтата в горния десен джоб. При пасив от 2:4 световният шампион отново се осъзна и с отлична игра изравни резултата до 4:4. 

През втората част Тръмп предприе ранна инициатива. Той стигна до брейкове от 54 и 75 и поведе с 6:4. Робъртсън показа железни нерви и отговори с 66 при разиграването, за да намали разликата във фреймовете до един.

Въпреки това, Тръмп отново дръпна в резултата за 8:5 след брейк от 59 точки. Робъртсън отново взе фрейм, но това бе всичко от него, след накрая като Асото в колодата избухна със сенчъри брейк от 100 точки и се поздрави с успеха.

Това е и първа победа за Тръмп над Робъртсън в зала "Темподрум". По пътя към мача за титлата Робъртсън загуби само два фрейма от четири мача, докато Тръмп имаше затруднения единствено в полуфинала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews