Джъд Тръмп разби Шон Мърфи на финала на Интернешънъл чемпиъншип в Китай

OFFnews 12 август 2019 в 11:38 8535 0

Световният шампион Джъд Тръмп постигна впечатляваща победа с 10:3 фрейма над Шон Мърфи в сблъсъка помежду им на финала на Интернешънъл чемпиъншип в Китай. 29-годишният англичанин не остави почти никакви шансове на своя съперник и си осигури чек на стойност 175 хил. паунда за успеха си в Дакин. Това бе 12-ата ранкинг титла в неговата кариера.

Тръмп пое контрола над срещата още от самото начало и с брейк от 104 точки поведе с 5:0. След това Мърфи върна интригата, печелейки три от последните четири фрейма в първата сесия, но вечерта отново бе за Тръмп, който не даде нито фрейм на своя опонент до края на мача, който отиде в негова полза с 10:3.

Това бе първи турнир за Тръмп и първи голям успех след като той завоюва световната титла през май.

"След световното първенство винаги е трудно. Отделих се, че да се подготвя добре за новия сезон, както подобава на един световен шампион. Лесно е след успеха в Крусибъл да си повярваш прекалено и така да занижиш нивото на представянето си. Постарах се това да не се случи, като продължих да натискам газта и спечелих още първия турнир, в който взех участие. Това показва, че подготовката ми е била правилна", заяви Тръмп след успеха.

Джъд Тръмп измести Рони О'Съливан от челното място в световната ранглиста и отново е №1 за пръв път от 2013 година насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови