Дзюнхуей спря устрема на Гудонг, Алън и Хоукинс също продължават

Георги Терзиев 05 декември 2018 в 08:38 2424 0

Световният номер 8 от Китай, Динг Дзюнхуей успя да удържи вдъхновения си сънародник Ксиао Гудонг.

Двукратният победител в Откритото първенство на Великобритания, Дзюнхуей бързо натрупа преднина от 3-0, след брейкове от 99, 74 и 84 точки, но отговорът на съперника му не закъсня. Гудонг спечели 4 от следващите 5 фрейма и доведе нещата до 4-4. Гудонг записа и 112-тия сенчъри брейк на шампионата, с което бе подобрен рекордът от 111 сенчъри брейка в рамките на един турнир, поставен през 2005 година. Все пак въпреки нервността в играта на Динг, той успя да затвори следващите 2 фрейма, записвайки нови два халф-сенчъри брейка и спечели с 6-4.

След срещата, Дзюнхуей, който е двукратен победител тук, сподели пред Би Би Си: "Играх добре в началото, но после започнах да изпитвам трудности. Гудонг игра много силно и ме постави под напрежение, но успях да се измъкна." 

Световният номер седем, Марк Алън бе абсолютен доминант срещу Хюсеин Вафаеи и се наложи с 6-2 фрейма. Алън бе почти брилянтен, завършвайки с 96% успеваемост при ударите си за вкарване. Северноирландецът спечели първите три фрейма, след което Вафаеи се върна в мача при 3-2, но до края нямаше никакъв шанс и напуска надпреварата. След срещата Марк Алън похвали съперника си и заяви, че някой ден качествата му може да му осигурят място в топ 16. Относно следващия си съперник Алън завърши с думите: "Нийл Робъртсън е много класен играч и очаквам двубоя с него. Винаги искаш да играеш с най-добрите."

В същото време Бари Хоукинс навакса изоставане от 1-3 фрейма срещу Гари Уилсън, като успя да вземе следващите четири и в крайна сметка направи нужното и се класира след победа с 6-4. В четвъртия кръг негов опонент ще бъде Кайрън Уилсън, също от Англия.

Днес Рони'О Съливан се изправя срещу Джак Лисовски, а Марк Уилямс ще има схватка със Стивън Магуайър.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови