Изненадите в "Крусибъл" не спират - двама световни шампиони аут в един ден

OFFNews 28 април 2019 в 11:27 6740 0

Световните шампиони в "Крусибъл" през последните три години Марк Селби (2016, 2017) и Марк Уилямс (2018) се простиха с надеждите си за нов успех на тазгодишното издание на Световното първенство по снукър, след като бяха елиминирани в двубоите си от осминафиналите. Веселякът от Лестър изненадващо отстъпи на Гари Уилсън с 10:13, а Уилямс напуска турнира след поражение от Дейвид Гилбърт с 9:13.

Така след звучното отпадане на Рони О'Съливан още в първи кръг от аматьора Джеймс Кейхил, играчите от топ 3 на световната ранглиста изхвърчаха от "Крусибъл" още преди четвъртфиналите. Другите двама фаворити за титлата Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън обаче още са в играта. "Машината от Мелбърн" отстрани Шон Мърфи с 13:6 и чака Джон Хигинс или Стюърт Бингам на четвъртфиналите. Тръмп пък води с 5:3 на Дин Дзюнхуей, като победителят ще срещне Стивън Магуайър в следващия кръг.

Загубата на Уилямс не е толкова изненадваща, след като той бе откаран в болница в петък вечер с болки в гърдите. "Уелският дракон" не бе в оптимално състояние за игра и трябваше да приеме съдбата си.

37-годишният Гилбърт продължава да се радва на най-силния сезон в кариерата си, след като стигна до финалите на два ранкинг турнира, влезе в топ 16 и вече има две победи в "Крусибъл".

Загубата на Марк Селби от Гари Уилсън бе неочаквана, но пък Веселяка от Лестър изпраща един сезон, в който имаше спадове в играта си и неслучайно загуби първото си място в световната ранглиста. Али Картър или Юлон Жоу ще е съперник на бившия таксиметров шофьор от Уолсенд в един доста неочакван четвъртфинален сблъсък. За 33-годишния англичанин това е най-голямата победа в кариерата и най-тлъст чек - 50 000 паунда. Предишният му най-голям бе от финала на Откритото първенство на Китай през 2015-а, когато загуби именно от Селби с 2:10 и грабна 35 000 лири.

Със загубата си Селби вече две години няма успех на британска почва. За последно той спечели точно в "Крусибъл" през 2017 година. Отпадането му от Уилсън пък означава, че със сигурност ще гледаме квалификант на полуфиналите!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови