Кайрън Уилсън и Али Картър стигнаха до четвъртфиналите в Крусибъл

OFFNews 29 април 2019 в 19:46 6274 0

Кайрън Уилсън и Али Картър се класираха за четвъртфиналите на Световното първенство по снукър в Шефилд, след като постигнаха обрати в своите осминафинални двубои.

Уилсън изоставаше с 1-6 в началото на своя мач с миналогодишния полуфиналист Бари Хоукинс, като вчера успя да намали дефицита си и започна деня с пасив от 7-9. Воинът демонстрира типичния си характер, за да вземе шест от осемте изиграни фрейма в заключителната сесия, за да стигне до успех с 13-11.

27-годишният англичанин затвори мача с два поредни сенчъри брейка от 125 и 132 точки, с което стотачките в мача станах общо девет – пет за Уилсън и четири за Хоукинс. За място на полуфиналите Уилсън ще спори с Дейвид Гилбърт, който победи действащия световен шампион Марк Уилямс във втория кръг.

Обрат имаше и на другата маса в Крусибъл, като Али Картър взе шест поредни фрейма срещу Джоу Юелон, за да стигне от 7-9 до 13-9 и да си осигури място на четвъртфиналите. Финалистът от 2008-ма и 2012-та година ще се изправи в следващия кръг срещу квалификанта Гари Уилсън, който победи Лука Бресел и Марк Селби в първите си два мача.

Късно снощи станаха ясни и последните двама четвъртфиналисти след изиграването на последните сесии от мачовете Джон Хигинс – Стюарт Бингам (8-8) и Джъд Тръмп – Дин Дзюнхуей (7-9).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови