Китаец изхвърли Шон Мърфи от турнира в Йорк

OFFNews 29 ноември 2018 в 15:10 3034 0

Вторият ден на Откритото първенство на Великобритания по снукър не мина без изненади. Най-голямата от тях несъмнено бе победата на поставения под номер 124 Чен Фейлонг от Китай срещу бившия шампион Шон Мърфи.

Носителят на трофея от 2008 година водеше с 3-1 фрейма, но допусна обрат и следващите 5 фрейма отидоха на сметката на китаеца.

"Всичко беше чудесно при 3-1, но преди да се усетя бях на прага на загубата и в крайна сметка загубих. След почивката той вкара няколко невероятни удара и играеше като шампион. Не го очаквах, той игра много силно и заслужено продължава", каза Мърфи.

Другото изненадващо отпадане бе това на Раян Дей, който се намира на 12-то място в ранглистата. Уелсецът напусна надпреварата, след като бе победен от Джо О'Конър с 6-2. 23-годишният победител стана професионалист едва миналата година, и макар да губи в предните си две участия от Нийл Робъртсън и Марк Селби, не показа никакви признаци на притеснение. "Това е най-голямата ми победа до момента и със сигурност скоро няма да я забравя", споделя О'Конър.

Трикратният шампион Джон Хигинс и победителят от Мастърс-а Марк Алън също си осигуриха билет за втория кръг на турнира. И докато северноирландецът не срещна трудности срещу Басем Елтахан от Египет, побеждавайки го с 6-2, то за Хигинс победата не дойде толкова лесно. Вълшебникът от Уишоу се нуждаешe от решителен 11 фрейм, за да преодолее съпротивата на талантливия Дешават Помяенг от Тайланд.

Световният шампион за 2015 година Стюърт Бингам и Марко Фу нямаха проблеми със своите съперници. Бингам премина бързо с 6-0 през Джеймс Уатана, записвайки четири серии от 50+ точки. В същото време Марко Фу направи сенчъри брейк от 101 точки срещу Хамад Миа и също спечели с 6-0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!