Китаец ще играе на финала в Йорк

OFFNews 06 декември 2019 в 20:10 7123 0

Китаец ще играе на финала на шампионата на Обединеното кралство в Йорк. Това стана факт, след като Дин Дзюнуей и Ян Бинтао достигнаха до полуфиналите и ще се изправят един срещу друг в спор за място във финалния двубой.

Дин Дзюнхуей надигра Лиан Уенбо с 6-2 в изцяло китайския четвъртфинал. Двукратният шампион в надпреварата от 2005 и 2009 поведе с 4-1 след два брейка от 79 и 101, като контролираше събитията на зеленото сукно. Уенбо, бивш финалист в надпреварата от 2015, когато отстъпи в спора за титлата на Нийл Робъртсън, се опита да се върне в мача, но световният вицешампион от 2016 бе по-солиден и си гарантира място сред последните четири.

Вчера 32-годишният китаец надви Рони О‘Съливан с 6-4 навръх рождения ден на „Ракетата“, а сега достигна първи ранкинг полуфинал от 2018, когато загуби от Рони във финала на Световната Гран При.

Последната титла на Дин от ранкинг надпревари е от 2017-а – тогава той надигра Кайрън Уилсън в спора за трофея на Уърлд Оупън.

Неговият съперник в спор за място на финала се казва Ян Бинтао. 19-годишният му сънародник постигна впечатляваща победа над трикратния шампион в турнира Джон Хигинс след успех с 6-3.

Младият китаец стигна до най-големия триумф в крехката си кариера, без да запише нито един халф-сенчъри брейк на своята сметка. За изненада на мнозина той пречупи Хигинс в „задния му двор“ – сейфти играта и фрагментарните фреймове.

Шотландецът напомни за себе си само в епизодични моменти, правейки единствените два големи брейка в срещата – 78 и 123 във втората и осмата партии. Така той изгуби шансове да спечели четвърта титла от съревнованието, докато Бинтао ще спори за първи финал в Йорк.

Той би бил трети в неговата кариера след тези на Северноирландския Оупън (загуба от Марк Уилямс) и Рига Мастърс (победа над Марк Джойс). Довечера предстоят последните два четвъртфинала. В тях съперници са Стивън Магуайър – Матю Стивънс и Марк Алън – Найджъл Бонд.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови