Нова порция изненади на Откритото първенство на Уелс

OFFNews 15 февруари 2019 в 10:58 4133 0

В четвъртият кръг станахме свидетели на изненадващи отпадания. Бившите световни шампиони Марк Селби и Рони О'Съливан се простиха с надеждите си за успех в Кардиф след като загубиха двубоите си срещу Хюсейн Вафаей от Иран и Александър Урсенбахер от Швейцария съответно.

Ракетата започна мача със сенчъри брейк номер 994 в кариерата си, но в отстъпи в три от следващите четири фрейма на швейцарския си опонент. Рони имаше възможност да разчисти масата за 3-3, но направи пропуск по жълтата топка след като реализира последната червена. 

"Не очаквах да го победя, макар да знаех, че съм способен, ако използвам шансовете си. Чувствам се много добре. Това е най-голямата ми победа. Ако играеш добре, победата идва автоматично." заяви след успеха си 22-годишният Урсенбахер. Радостта му бе кратка, тъй като още в следващия кръг бе елиминиран от Жао Ксингтонг.

Динг Дзюнхуей също записа изненадваща загуба. Китаецът напуска надпреварата след поражение от 102-ят в света Джо О'Конър с 4-1 фрейма.

Едва трима поставени стигнаха до четвъртфиналите в Кардиф. Това са световният номер 1 Джон Хигинс, както и Нийл Робъртсън и Стюарт Бингам, които са съответни на десета и дванадесета позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови