Нова титла и сенчъри брейк номер 1000 за великия Рони О'Съливан (видео)

OFFNews 11 март 2019 в 10:34 5240 0

Считаният от мнозина за най-великия снукър играч Рони О'Съливан продължава да впечатлява с играта си, след като срази намиращия се в чудесна форма Нийл Робъртсън с 10-4 на финала на Шампионата на играчите в Престън.

Ракетата предреши двубоя още в първата сесия, в която си осигури комфортен аванс от 7-2 фрейма. Петкратният световен шампион взе първите четири фрейма и така и не позволи на австралийския си съперник да го доближи в резултата.

Робъртсън започна силно вечерната сесия, след като записа сенчъри брейк от 120 точки. Отговорът на Рони не закъсня и още в следващия фрейм направи брейк от 90. Левичарят взе следващата част, намалявайки изоставането си на 9-3, но нямаше какво да направи до края на срещата. Следващият фрейм се оказа последен в мача, но "Ракетата" го завърши по впечатляващ начин със серия от 134 точки. Този брейк остава в историята като рекорден номер 1000 в кариерата на англичанина.

Освен рекордното постижение, Рони спечели и своят 35-ти ранкинг трофей. Пред него е единствено Стивън Хендри, който е 7-кратен Световен шампион, с 36 трофея. О'Съливан спечели и чек за 125000 паунда за победата си в Престън.


 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови