О'Съливан спечели Откритото първенство на Великобритания и влезе в историята

OFFNews 10 декември 2018 в 12:32 4891 0

Снимка worldsnooker.com

Рони О’Съливан спечели рекордна седма титла на един от най-престижните турнири в снукъра - Откритото първенство на Великобритания. Ракетата разби Марк Алън с 10-6 фрейма и счупи рекорда на надпреварата, която се провежда в Йорк.

Рони подобри и рекорда на Стивън Хендри - 19 трофея от турнири, които са част от т.нар "тройна корона" – Световно първенство, UK Championship и Мастърс.

Това е трети успех за Ракетата през сезона след Шанхай мастърс и Шампион на шампионите. Той вече има 34 ранкинг титли в кариерата, което му отрежда второто място във вечната класация зад Хендри (36).

Срещата започна равностойно. Двамата си размениха по два фрейма, като О’Съливан изравни след като отбеляза брейк номер 986 в кариерата си. След почивката той успя да запише 4 поредни фрейма, с които успя да поведе с 6:2 преди началото на вечерната сесия.

Ракетата спечели откриващия фрейм от нея. По този начин той лиши от интрига двубоя, като бе въпрос на време да спечели седмия си трофей от UK Championship. Все пак Марк Алън показа защо се е класирал на финала. Той спечели 2 поредни фрейма, с което намали резултата. В единия той записа изключително труден брейк от 105 точки.

Последва подем в играта на Алън, който изглеждаше готов да застигне в резултата О’Съливан. Но грешка позволи на “ракетата” да се завърне на масата и да направи брейк от 57 точки, с което да спечели фрейма.

Последва силна игра на О’Съливан, който спечели трофея с 10 на 6 фрейма. Той завърши с брейк от 78 точки, с който бе коронован.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови