О'Съливан срещу Тръмп на финала в Лондон

OFFNews 20 януари 2019 в 00:18 6404 0

Снимка worldsnooker.com

Петкратният световен шампион Рони О'Съливан ще се изправи срещу Джъд Тръмп във финала в тазгодишното издание на Мастърса в Лондон. Ракетата победи Дин Дзюнхуей с 6-3 фрейма, докато Тръмп най-накрая успя да прескочи полуфиналите на "Мастърс" ида се класира за първия в кариерата си двубой за титлата в най-престижния турнир по снукър извън ранкинг системата. Той надделя с 6-4 над Нийл Робъртсън и попречи на австралиеца да направи завръщане на най-голямата сцена в "Александра Палас".

Ракетата и Дзюнхуей спретнаха страхотен сблъсък в зала "Александра Палас", изпълнен със страхотни отигравания. Срещата започна при тотална доминация на О'Съливан, който спечели първите четири фрейма след халф-сенчъри брейкове от 58, 75, 52 и 56 точки. Неговият китайски противник не можеше да се отпусне и като цяло в първите пет партии записа най-висока лична серия от срамните за своите стандарти 38 поредни точки.

Дзюнхуей спечели 30-минутен фрейм за 4:1, после направи два поредни сенчъри брейка от 107 и 122, за да се доближи максимално в резултата до 4-3. Втората "стотица" бе неуспешен опит за максимум, който щеше да влезе в историята като един от най-вълнуващите и атрактивни, поради флука по последната жълта.

Рони извади невероятен късмет, че не фаулира бияча при сейфти удар, защото щеше да остави лесна маса на противника си. Малко след това Дзюнхуей заложи червена за ъгловия джоб и англичанинът дръпна с 5-3 части. Последният девети фрейм бе приключен със серия от 93 - най-високата за Гения от Чигуел в мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови