Прогнозите на Йордан Божинов: Логиката подсказва победи на Селби и Хигинс

OFFNews 27 април 2017 в 12:15 2661 0

Коментаторът на Евроспорт Йордан Божинов направи експертна прогноза преди полуфиналите на Световното първенство по снукър в шефилдския театър Крусибъл.

• Полуфиналът между Марк Селби и Дин Дзюнхуей започва днес, 27 април, от 15:00 ч. по Евроспорт 1;
• Стартът на полуфинала между Джон Хигинс и Бари Хоукинс е от 21:00 ч. по Евроспорт 1;
• Полуфиналите могат да се наблюдават на абонаментната платформа Eurosport Player.

Световното първенство по снукър продължава с полуфиналните мачове в ефира на Евроспорт. От 32-ма, претендентите за титлата в митичния „Крусибъл” са сведени до четирима. Един от тях ще грабне рекордната премия от 375 000 паунда.
Непосредствено преди началото на двубоите коментаторът на Евроспорт Йордан Божинов даде своята експертна прогноза за предстоящите мачове:

"В горната половина на схемата Марк Селби и Дин Дзюнхуей ще повторят финала от миналата година. Тогава Селби дръпна с 6:0 и удържа преднината си докрай, печелейки титлата с резултат 18:14. „Веселякът от Лестър” е най-убедителният в голямата четворка тази година.

Той загуби всичко на всичко 11 фрейма в трите кръга дотук, а на четвъртфинал размаза Марко Фу с 13:3 сесия предсрочно. Дин обаче е на път към среща с историята. От началото на световните първенства в Шефилд през 1977 г. само двама играчи са успявали да станат световни шампиони в годината след загубен финал – Стийв Дейвис (1987) и Марк Уилямс (2000). А освен това Дин отстрани в сряда неповторимия Рони О`Съливан в истинска престрелка.

Любопитен факт е, че именно срещу Селби Дин играе първия си професионален мач. Седмица преди да навърши 15, китаецът губи с 2:5 на Откритото първенство на своята родина през 2002 г. През настоящия сезон двамата си размениха по една победа на финал, а общите показатели са 13:11 в полза на Селби при едно равенство.

Някак в сянката на мача, който ще претендира да счупи рекордите по гледаемост в Китай, Джон Хигинс и Бари Хоукинс играят в полуфинала в долната част на схемата. Хигинс е за първи път толкова напред в „Крусибъл” откакто спечели четвъртата си и засега последна титла през 2011 г. Макар и без блясъка и успехите на шотландския майстор, Хоукинс е на полуфинал за четвърти път в последните пет години.

Ястребът имаше лукса да не срещне играч от първите 20 в света дотук, но сега летвата се вдига значително. Двамата имат по седем победи в изиграните помежду им мачове. Хоукинс победи през март в Шампионската лига, но Хигинс спечели мача на откриването на световното през 2010 г. с 10:6.

Форматът на полуфиналите е 17 спечелени от максимално 33 фрейма в четири сесии в рамките на три дни. От днес масата в „Крусибъл” е една и всички погледи са вперени в полуфиналистите. Логиката подсказва победи на Селби и Хигинс, но напоследък рядко полуфиналите се поддават на прогнозиране“. 

Полуфиналът между Марк Селби и Дин Дзюнхуей започва днес, 27 април, от 15:00 ч. по Евроспорт 1, а стартът на полуфинала между Джон Хигинс и Бари Хоукинс ще бъде даден в 21:00 ч. по Евроспорт 1.

Цялата програма можете да следите тук: http://www.eurosport.bg/#watch-schedule__wrapper.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови