Ракетата е с контузен крак, но продължава да мачка в Йорк

OFFNews 04 декември 2019 в 13:58 7138 0

Снимка worldsnooker.com

Суперзвездата на снукъра Рони О'Съливан се оплака от контузия на крака. Въпреки това, той успя да се класира за 1/8-финалите в Шампионата на Обединеното кралство по снукър.

О'Съливан победи с категоричното 6:2 фрейма Нопон Сенкам и след шокиращото отпадане на световния шампион Джъд Тръмп е основен фаворит за отличието, което ще е негово трето поредно в Йорк и общо осмо.

Рони има уникалната възможност да стане първият състезател в историята, който е триумфирал поне по 8 пъти в събитията от "Тройната корона". Победата му над Сенкам е номер 90 за него в кариерата в Йорк, с което еднолично изпревари легендарния Стив Дейвис (89).

Сега Ракетата ще се изправи срещу Дин Дзюнхуей, който елиминира Алистър Картър с 6:4. По този начин китайският майстор си заслужи място на Мастърса догодина.

"Контузията ми е доста често срещана при бегачите, става въпрос за лошо разтежение. Трябваше да се отдръпна от тичането цели четири месеца, но преди около 4-5 седмици започнах отново и пак почувствах болките.

През януари трябва да се видя със специалист, а дотогава просто взимам болкоуспокояващи. Болките се влошават, защото почвам да ги усещам и по гърба си. Не искам да спирам бягането, защото го обичам, така че се надявам здравето ми да се подобри", каза О'Съливан.

В друга интересна среща снощи Майкъл Уайт постигна велик обрат, побеждавайки Марк Дейвис с 6:5, след като губеше в резултата с 2:5. В следващия кръг на турнира уелсецът ще се изправи срещу Стивън Магуайър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови