Рони О'Съливан: Ставам като Доналд Тръмп

Донислав Донев 06 февруари 2017 в 16:57 7032 1

Легендата на снукъра Рони О'Съливан излезе с остра публикация в блога си на страницата на Евроспорт, в която говори с болка за любимия си спорт, за двойния стандарт, на който е подложен от страна на световната федерация, а за финал успява да намеси и новоизбрания американски президент Доналд Тръмп.

Титлата от Мастърс-а в Лондон

"Бях развълнуван от спечелената седма титла, пред фантастичната публика в Александра Палас. По време на събитието, възходите и паденията означаваха много за мен. Както винаги, се насладих на подкрепата от многото фенове".

"Едно нещо, което отне част от блясъка от победата ми е това, че получих дисциплинарно писмо от управителните органи
на федерацията по Световен Снукър. Две неща ме засегнаха на този турнир, ще се опитам да споделя мислите си тук".

"Може би реферът Тери Камилери е имал лош ден в офиса, но усетих, че той не е в състояние да проследи полуфинала ми с
Марко Фу в едно от големите събития на нашия спорт. Същото важи и за фотографът, който правеше снимки, докато се готвех за удар".

"Когато зададох въпрос, относно мача ми с Марко, всичко, което дадох е мое мнение, базирано на 25-те ми години опит в играта. Реферът и фотографът ме засегнаха и дадох честен отговор пред медиите за това, защо не бях доволен от ситуацията".

"Това, което не е било докладвано е, че след Мастърс-а, направих предложение да прекарам малко от свободното си време с
Тери, за да обсъдим въпроса, или в стая с всички съдии и да опитам да им помогна да разберат защо ситуации като тази възникват по време на мачове и как можем да работим заедно за да го поправим и всички да са доволни".

ЗНАЧЕНИЕТО НА ЕТИКЕТА В СПОРТА

"Докато бях наведен към топката преди да направя удар, човекът започна да мести камерата си в моето полезрение, за да може да направи снимката, която иска. Спрях удара и го помолих да не мърда докато е пред очите ми. Наложи се да му кажа това поне три пъти. Честно ли е това?".

"Очевидно той не знаеше етикета да не се движи в полезрението на играча, когато му предстои удар. Това често се случва и в голфа. С истинско чувство на неудовлетвореност, казах на оператора: Ти си ш***н кошмар, приятел, очевидно не знаеш, че не трябва да се движиш в полезрението на играчите преди да нанесат удар".

"Това не ме извинява за псувнята и за това се извинявам. Не съм се опитвал да разстроя някого, просто искам чувство за
благоприличие по време на мача".

"Не знам какви ще са последствията в тези две ситуации, но аз вече няма да се задълбочавам по време на интервюта и пресконференции, защото когато споделя моите мисли, рискувам да бъда глобен. Това не е за първи път, имах няколко глоби в миналото с немалки суми, които трябваше да платя".

"С оглед на това, което се случи, най-добрият за мен начин да изказвам мислите си, е да ползвам този блог на всеки две седмици. Мисля, че е важно да съм напълно прозрачен и да позволя на хората да разберат точно какво се случва".

Накрая, Рони не пропусна да се пошегува с небезизвестните постове на Доналд Тръмп в Туитър. "Ако президентът на САЩ комуникира чрез социалните медии, защо аз да не мога?", завърши О'Съливан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови