Рони О'Съливан и Марк Селби се класираха за втория кръг в Кардиф

Георги Терзиев 13 февруари 2019 в 10:17 2663 0

Петкратният световен шампион Рони О'Съливан си запази място във втория кръг на Откритото първенство на Уелс след победа над Сандерсън Лам.

Изоставайки с 2-1, "Ракетата" записа брейкове от 95 и 116 точки, за да достигне до успеха с 4-2 фрейма и да си осигури среща с Юан Сижун от Китай. Интересна ситуация се разигра в четвъртия фрейм когато О'Съливан реализира розовата, за да увеличи брейка си на 101 точки, но избърза със следващия удар преди съдията да върне топката на оригиналното ѝ място. Това означаваше фал и от актива му бяха отнети 6 точки, за да завърши с 95. Още в следващия фрейм Рони направи сенчъри брейк от 116 точки, който бе под номер 992 в кариерата му.

Марк Селби се справи със съпротивата на Антъни МакГил и ще се изправи срещу Адам Дъфи в следващия кръг. Нийл Робъртсън пък записа максимум при схватката си с Джордан Браун, която спечели с 4-1.

Бари Хоукинс и Стюарт Бингам също продължават напред в турнира. "Ястребът" премина бързо през Съни Акани без да загуби фрейм, а Бингам не остави шансове на Алистър Картър, побеждавайки го също с 4-0.

Найжъл Бонд имаше нужда от решителен седми фрейм срещу Алън МакМанъс, а Дуейн Джоунс зарадва феновете в Кардиф, елиминирайки Ксиао Гудонг с 4-3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови