Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Рони О'Съливан навакса изоставане от 4-1 и се класира за третия кръг в Йорк

OFFNews 03 декември 2018 в 15:34 2818 0

Във вторият кръг на Откритото първенство на Великобритания, Рони О'Съливан имаше за съперник Кен Дохърти от Уелс. Световният шампион за 1997 година Дохърти започна великолепно, а брейковете от 66, 76, 77 и 71 му дадоха аванс от 4-1 фрейма.

Дохърти можеше да довърши "Ракетата" в десетия фрейм, но пропусна кафява топка за средния джоб. След пропуска, О'Съливан направи серия от 48 точки, за да изравни резултата при 5-5, а малко след това спечели и последния фрейм, осигурявайки си билет за третия кръг.

Световният вицешампион и трикратен шампион на Откритото първенство на Великобритания, Джон Хигинс бе елиминиран във втория кръг на надпреварата от сънародника си Алън МакМанъс след загуба с 5-6. След края на двубоя Вълшебникът от Уишоу намекна, че ще се откаже след края на настоящия сезон.

"Не е възможно да ми пука по-малко. Играя отвратително и това е сериозен проблем. Времето ми в играта е към своя край. Ще трябва доста да помисля в края на сезона." Хигинс проведе много слаба среща, неуспявайки да направи брейк от поне 50 точки и бързо изостана с 3-1.

Някакси обаче успя да се върне и изглеждаше, че ще спечели след като поведе с 5-3, но Алън МакМанъс спечели оставащите три фрейма, завършвайки с брейк от 85 точки, за да стигне до краен успех с 6-5.

Марк Уилямс пък нямаше никакви проблеми с Даниел Уелс и го прегази с 6-0. Уилямс има шанс да си върне първата позиция в ранглистата, ако триумфира в турнира.

Нийл Робъртсън и Бари Хоукинс също се класираха за третия кръг след победи над Тепчайа Ун-Ну и Йън Бърнс. Джъд Тръмп си осигури мач с Марк Кинг в следващата фаза, след като му се наложи да печели решителен 11 фрейм срещу Доминик Дейл от Уелс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews