Рони след обрата срещу Хигинс: Никога не трябва да се отказваш

OFFNews 22 юли 2017 в 13:30 2887 0

Снимка worldsnooker.com

Легендата на снукъра Рони О’Съливан призна, че за миг си е помислил, че ще загуби двубоя си с Джон Хигинс. В крайна сметка Ракетата победи шотландеца с 5:4 фрейма в атрактивен сблъсък от четвъртфиналите на супертурнира по снукър "Хонг Конг Мастърс", който се провежда по случай 20-годишнината от независимостта на страната.

"Почувствах, че се отдалечавам от победата при 4:2, Джон играеше много солидно. Спечелих добър фрейм и стигнах до 4:3, с което уравновесих мача. Никога не трябва да се отказваш, докато всичко не приключи. 

Насладих се на изживяването, публиката тук беше страхотна. Трябва да се мисли в перспектива когато се играе в такава атмосфера", сподели Рони.

О'Съливан спечели първите два фрейма срещу Хигинс и пое контрола още в началото на мача, но Вълшебника от Уишоу отговори подобаващо с брейкове от 87 и 72 точки за 2:2.

Поредицата му продължи след интервала с нови отлично спечелени партии със серии от 61 и 81, но Ракетата по драматичен начин осъществи обрат в първия мач, който се реши в последния възможен девети фрейм. 

Това беше и първи мач между двете легенди за тази година. В общия баланс Ракетата води с 31:27 победи и 344:327 спечелени фрейма.

Полуфиналните двойки на турнира в Хонг Конг са Марко Фу срещу Нийл Робъртсън, а Рони О’Съливан ще се изправи срещу Джъд Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови