Самаряни помагали на Ракетата да се справи с напрежението

OFFNews 06 юни 2019 в 14:24 11281 0

Снимка worldsnooker.com

Суперзвездата на снукъра Рони О'Съливан определено не обича работата си, пише британският "The Sun". Ракетата спечели пет световни титли и натрупа в сметката си повече от 10 милиона паунда. Въпреки това на Рони му се иска никога да не се беше занимавал със снукър.

Още през 2001 година бриранецът призна, че напрежението от спорта, го е принудило да взима антидепресанти. О'Съливан разкри, че дори е извикал и самаряни, които да му помогнат.

"Това е наистина труден спорт. Ако можех да се върна назад във времето, определено не бих избрал снукър. Много хора са казвали през годините, че постоянно върви нагоре-надолу, нестабилен е.

Винаги винаги съм го наричал "снукър депресия". Играта, състезанието и удоволствието от нея не бяха достатъчни, трябваше задължително да спечеля", споделя О'Съливан пред ВВС.

Припомняме, че в края на април тази година Ракетата сензацио бе изхвърлен от световното първенство по снукър в шефийлдския театър "Крусибъл", след като загуби от аматьора Джеймс Кейхил с 8:10 фрейма.

Аутсайдерът сътвори немислимото по време на втората сесия, която започна при аванс от 5:4 за Кейхил. Той изобщо не се смути от откриващия фрейм на своя съперник и отговори с три последователни партии, за да поведе сензационно с 8:5.

Двамата играчи стигнаха до халф-сенчъри брейк, който за О'Съливан беше осми. Той обаче сбърка розова топка, когато беше на път да разчисти масата и по този начин даде шанс на Кейхил отново да поведе в резултата – 9:8.

Ракетата поведе с 42 точки в следващата част, но направи детински фаул. При най-важното разчистване в живота си Кейхил запази здрави нерви, разчисти до розова включително и взриви навярно най-голямата бомба в новата история на снукъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови