Сензация в Крусибъл! Аматьор изхвърли Ракетата от световното по снукър (видео)

OFFNews 23 април 2019 в 14:49 7094 0

Шокиращите резултати продължават да валят с пълна сила! Суперзвездата Рони О’Съливан бе изхвърлен от световното първенство по снукър в шефийлдския театър "Крусибъл", след като загуби от аматьора Джеймс Кейхил с 8:10 фрейма.

Аутсайдерът сътвори немислимото по време на днешната втора сесия, която започна при аванс от 5:4 за Кейхил. Той изобщо не се смути от откриващия фрейм на своя съперник и отговори с три последователни партии, за да поведе сензационно с 8:5.

Двамата играчи стигнаха до халф-сенчъри брейк, който за О'Съливан беше осми. Той обаче сбърка розова топка, когато беше на път да разчисти масата и по този начин даде шанс на Кейхил отново да поведе в резултата – 9:8.

Ракетата поведе с 42 точки в следващата част, но направи детински фаул. При най-важното разчистване в живота си Кейхил запази здрави нерви, разчисти до розова включително и взриви навярно най-голямата бомба в новата история на снукъра.

Така Джеймс стана първият аматьор в историята, който се класира за основната фаза на първенството на планетата, а за подвига си в квалификациите заслужи професионална тур карта за следващите два сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови