Шон Мърфи разгроми Кайрън Уилсън и спечели Откритото първенство на Уелс

OFFNews 17 февруари 2020 в 13:39 24083 0

Снимка worldsnooker.com

Шон Мърфи демонстрира страхотна форма и заслужено победи категорично Кайрън Уилсън с 9:1 фрейма и триумф в Откритото първенство на Уелс за първи път в кариерата.

Това е девети ранкинг успех за Магьосника, с който той изравнява световните шампиони Джон Парът и Питър Ебдън. Мърфи получи чек за 70 хиляди паунда и специалния трофей от легендата Рей Риърдън, на когото е именувана купата.

За първи път в кариерата си Магьосника печели повече от един ранкинг турнир в рамките на един сезон, като преди месеци извоюва отличието в Шампионата на Китай.

"Приказно е. За това играем. Това е то. Това печелившо усещане, когато ти връчат трофея в края на турнира. Всички онези детски мечти, всички онези часове практика са за това, така че това е много специален момент", каза Мърфи.

Това бе и четвъртото му участие във финал през настоящата кампания, така че той се намести на второ място в едногодишната ранглиста.

Все пак трябва да се отбележи, че седмицата в Кардиф за Кайрън Уилсън бе доста запомняща се, защото той отбеляза максимален брейк от 147 точки и освен това отстрани титани като Дин Дзюнхуей, Нийл Робъртсън и суперзвездата в този спорт Рони О'Съливан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови