Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан с рекордна седма световна титла

OFFNews 03 май 2022 в 08:55 6148 1

Снимка Getty Images

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан спечели седма световна титла и изравни рекорда на краля на шефилдския театър Стивън Хендри (Шотландия).

46-годишният О'Съливан победи на финала сънародника си Джъд Тръмп с 18:13 фрейма и стана най-възрастният световен шампион в историята, изпреварвайки бившия си треньор Рей Риърдън (Уелс), който заслужи последната си шеста титла на 45 години.

Ракетата спечели първия си трофей в "Крусибъл" през 2001 г.

Рони вече притежава всички значими рекорди в снукъра. Освен това той надделя над човека, когото наричат негов наследник и знаменосец на т. нар. “ново поколение”.

"Опитах се да бъда максимално спокоен. Постигнах може би най-добрия си резултат срещу играч от калибъра на Джъд. Никога не съм се влияел от рекордите. Когато ги направиш, е приятно, но не съм се стремял към тях, защото не съм се представял добре, когато съм бил обременен. Просто се опитвах да се наслаждавам на играта", каза О'Съливан, цитиран от БТА.

32-годишния Тръмп става световен шампион през 2019 г. Той за втори път загуби финал след дебюта си в мач за титлата през 2011 г.

"За мен беше удоволствие и чест да деля масата с него. Рони е най-великият за всички времена. Той постигна нещо изключително и продължава да става все по-добър. Неговата решителност и отдаденост е видна за всички. Рони беше най-добрият в това първенство и то с разлика. Радвам се, че успях поне малко да го затрудня и да направя мача по-интересен", заяви Тръмп.

О'Съливан започна силно финала и поведе с 5:1, но ключова се оказа серията от пет поредни фрейма, с която той дръпна с 10:4 и до края контролираше мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови