Уилямс и Тръмп се провалиха в Кардиф

OFFNews 14 февруари 2019 в 10:45 2858 0

Световният шампион и настоящ номер 2 в света Марк Уилямс отпадна от Откритото първенство на Уелс. В негов екзекутор се превърна китаецът Жанг Анда, който се наложи с 4-2 фрейма. След срещата Уилямс заяви, че е играл ужасно и съперникът му е бил далеч по-добрият играч. "Той вкарва толкова добре. Изненадъм съм че не е с по-висок ранкинг".

Вторият кръг на турнира бе белязан от още едно изненадващо отпадане. Шампионът от Мастърса, Откритото първенство на Северна Ирландия и победител в Гран При Джъд Тръмп отстъпи пред Дуейн Джоунс с 4-2. 25-годишният представител на домакините натрупа аванс от 3-0, но англичанинът успя да се върне в двубоя, печелейки следващите два фрейма. Брейк от 68 точки бе достатъчен на уелсецът да поднесе една от изненадите на турнира. 72-ят в света Джоунс се наслаждава на най-добрата си игра в кариерата до този момент след като миналата седмица уелсецът достигна и до полуфиналите на Мастърс-а в Германия. "Не се притеснявах. Знаех, че се намирам в добра форма и не спирах да си го повтарям" сподели победителят след срещата. Негов съперник в третия кръг ще бъде друг англичанин в лицето на Роби Уилямс.

Рони О'Съливан и Марк Селби също се класираха за следващия кръг. Ракетата загуби първия фрейм срещу Юън Сижун, но спечели 4 от следващите 5, увеличавайки броя на сенчъри брейковете си на 993. Селби пък елиминира Адам Дъфи без да загуби фрейм.

Динг Дзюнхуей се измъкна срещу Оливър Лайнс след решаващ седми фрейм, а Джак Лисовски победи Марко Фу също с 4-3.

Бившите световни шампиони Шон Мърфи и Кен Дохърти също напуснаха надпреварата. Англичанинът загуби от Джеймс Кейхил с 4-2, а Сам Крейги се наложи с 4-1 над световния шампион за 1997 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!