6 години по-късно Боян Петров тръгва за нова атака на Гашербрум II

OFFNews 07 юни 2017 в 15:29 8330 1

6 години след първия опит на алпиниста Боян Петров да изкачи връх Гашербрум II, след броени дни той потегля на ново приключение с крайна цел покоряването на осемхилядника. 

През 2009 г. беше първият му опит за атака на Гашербрум II, лошото време обаче го възпрепятства и тогава той се отказа от крайната цел на 40 метра от най-високата точка. Ако успее да го изкачи, това ще е деветият осемхилядник в проекта му 14x8000.

Пред Bulgarian On Air Петров разказа, че след като слязъл от върха му дали сертификат, че го е изкачил, но неизминатите 40 метра не му позволили да приеме, че е приключил с тази си задача.

Петров разказа, че страхът от пропастите около него го сковали и не посмял да продължи. След няколко седмици той се надява това да бъде променено.

Тази сутрин Боян премина тест в базата за проверка и подготовка на националните състезатели към Министерство на младежта и спорта, който показва доколко е готов за новото изпитание пред себе си след тежката катастрофа, която претърпя в края на август миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови