A1 продължава партньорството с баскетболния „Академик”

Отборът ще се състезава под името „А1 Академик”

OFFNews 07 март 2019 в 16:27 3815 0

A1 продължава партньорството си с баскетболен клуб „Академик”, а отборът вече ще се състезава под името „А1 Академик”. Спонсорството е част от стратегията на А1 да подкрепя развитието на българския спорт, като компанията ще подпомага всички възрастови формации в клуба.

„Днес правим поредната крачка в полза на българския спорт – имаме честта да бъдем част от името на един от най-старите, не само баскетболни, а въобще спортни клубове у нас. Поставяме началото на „А1 Академик” и вярвам, че това е поредният проект, с който ще се гордеем занапред”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1.

„Бих искал да изкажа голяма благодарност към дългогодишните ни партньори от А1. Много се радвам, че компанията реши да ни подкрепи в този важен за нас момент. С тази помощ „А1 Академик” ще може да погледне към челните места в българското първенство още от следващия сезон. Много съм щастлив и от факта, че А1 ще бъде спонсор и на детско-юношеската ни школа – това ще ни даде спокойствие и ще ни помогне да работим на още по-професионално ниво”, сподели Сашо Везенков, изпълнителен директор на „Агенция за мениджмънт и реклама в спорта”.

А1 подкрепя „Академик” вече почти 10 години, като телекомът беше част от най-големите успехи на отбора на национално и европейско ниво. Партньорството с „А1 Академик” е и част от политиката на телекома да насърчава развитието на младите български спортисти. Проектът ще даде възможност на талантите от школата на клуба да доусъвършенстват своите умения и да бъдат в основата на бъдещите успехи на българския баскетбол. Спонсорството се нарежда до вече наложилите се младежки инициативи „Научи се да караш ски” и „А1 Атлетика за младежи”, които компанията реализира с националните федерации по ски и лека атлетика.

А1 е един от най-значимите спонсори на българския спорт. Компанията е генерален спонсор на Българската федерация по ски (БФСки), основен партньор на всички кръгове от Световната купа по ски и сноуборд в България, официален телеком на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) и официален спонсор на футболния отбор ЦСКА София.

Като част от своята стратегия за развитие на спорта А1 създаде 4 собствени спортни канали MAX Sport. Тяхната цел е да предложат огромно разнообразие от качествено спортно съдържание на феновете, да следят на живо най-интересните събития и шампионати, и да показват успехите на най-добрите български спортисти. В ефира на MAX Sport попадат едни от най-гледаните от феновете продукти: УЕФА Шампионска лига, испанския футболен шампионат Ла Лига, италианската Серия А, тенис турнирите от сериите ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP250, състезанията от MotoGP и NASCAR, битките от UFC, мачовете на българските национали от волейболната Лига на нациите, двубоите от NHL, стартовете от Диамантената лига и още много други. Каналите MAX Sport отделят специално внимание и на баскетбола с излъчването на най-интересните двубои от най-силните клубни турнири на Стария континент – Евролига и Еврокупа.

Партньорска публикация!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови