Багата защитава Световната си титла тази нощ в САЩ

OFFNews 17 октомври 2015 в 13:20 11886 0

Благой Иванов нанася тежък удар на Смелиньо Рама в мача им за Световната тила през юни. Снимка: mmajunkie.com

Благой Иванов ще защитава за първи път Световната си титла в смесените бойни изкуства на WSOF в тежка категория тази нощ. Българинът спечели трофея през юни, след като победи с гилотина Смелиньо Рама. 

Във втория си мач за годината Багата ще защитава титлата си срещу американеца Дерик Мемен на галавечер в Машантъкет (САЩ). Двубоят е с начален час 3:30 българско време.

Букмейкърите определиха родния 29-годишен боец за фаворит. Коефициентът за негов успех е 1,29, докато ставката за победа на Мемен е 3.35.

Благой Иванов има впечатляващ баланс от 12 победи и само една загуба. Неговата победна серия беше спряна през миналата година, когато Александър Волков го принуди да се откаже във финален мач от турнира на "Белатор" в тежка категория.

Дерик Мемен от своя страна има 25 победи и 6 загуби в кариерата си. 30-годишният бивш борец има само една загуба с последните си седем срещи и тя е от Смелиньо Рама с технически нокаут през октомври миналата година. Мачът между двамата беше за титлата на WSOF в тежка категория, така че тази нощ е вторият шанс за Мемен да спечели трофея.

Евентуална победа на Багата над Мемен ще затвърди успешното му завръщане на ММА ринга. Успех по всяка вероятност ще привлече вниманието и на най-голямата компания, организираща свободни боеве в света - UFC и може да осигури бъдещ договор на българина.

Родните зрители ще могат да наблюдават мача в ефира на RING BG.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови