Ейре сломи резервите на Италия

Белгия стегна багажа на Златан Ибрахимович и компания

OFFNEWS 22 юни 2016 в 23:49 2660 0

Ейре се класира на осминафиналите на Евро 2016, след като победи резервите на Италия в последния си мач от група Е в Лил. В другия мач от групата Белгия надви Швеция със същия резултат и стегна багажа на Златан Ибрахимович и компания, които напускат първенството на Стария континент без нито един успех. Съперник на ирландците в 1/8-финалите ще бъде отборът на домакина Франция. Италия играе с Испания, което стана известно още снощи, а Белгия ще играе с Унгария.

Успехът на Ейре остави зад борда състава на Турция, който до последно се надяваше да попадне на 1/8-финалите като един от третите в класирането отбори с най-добри показатели. Селекционерът на Италия Антонио Конте даде почивка на голяма част от титулярите, за да ги запази за важната битка с Испания. Двата тима изиграха открит мач, като развръзката настъпи в 85-ата минута, когато Брейди хвърли в екстаз ирландците по трибуните. Преди това резервата Лоренцо Инсиние имаше шанс да открие за Италия.

Швеция пък продължи с незадоволителното си представяне и срещу Белгия и закономерно загуби. "Червените дяволи" доминираха изцяло на терена в Ница и стигнаха до победата чрез Раджа Наинголан в 84-ата. Преди това гол на Ромелу Лукаку беше отмене поради засада. Преди този мач шведите нямаха отправен точен удар към вратата, но успяха да заличат тази печална статистика. Шведите вкараха на Ейре, но попадението беше записано като автогол на Киърън Кларк.

Швеция - Белгия 0:1
0:1 - Наинголан 84

Швеция: Исаксон, Йохансон, Гранквист, Олсон, Форсберг, Ларсон (70-Дурмаз), Екдал, Калстрьом, Линделоф, Берг (63-Гуидети), Ибрахимович.

Белгия: Куртоа, Мюние, Вермален, Алдервиерлд, Вертонген, Витсел, Наинголан, Де Бройне, Караско (71-Мертенс), Азар, Лукаку.

Жълти картони: Екдал, Йохансон (Ш), Моние, Витсел (Б)


Италия - Ейре 0:1
0:1 - Брейди 85

Италия: Сиригу, Бардзали, Бонучи, Огбона, Де Шилио (81-Ел Шаарауи), Мота, Стураро, Бернардески (60-Дармиан), Флоренци, Дзадза, Имобиле (74-Инсиние).

Ейре: Рандолф, Коулмън, Киог, Брейди, Уорд, Хендрик, Дъфи, Мърфи (70-Макгийди), Макарти, Маклийн, Лонг.

Жълти картони: Сиригу, Дзадза (И), Лонг, Уорд (Е)

Крайно класиране в група Е:
1. Италия 6
2. Белгия 6
3. Ейре 4
4. Швеция 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови