Евгени Плюшченко води "Кралете на леда" в България

OFFNews 05 февруари 2016 в 17:50 7580 1

Веднага след Парада на руските държавни шампиони в Арена Армеец, у нас ще дойдат и най-великите имена във фигурното пързаляне, водени от властелина на леда – самият Плюшченко.

Евгени Плюшченко е от онези спортисти, за които не съществуват подходящи епитети или определения. Той е най-големият майстор в света на фигурното пързаляне и вече се надпреварва само и единствено със себе си. Подобрил е всички рекорди, извоювал е четири Олимпийски отличия в една от най-трудните зимни дисциплини и е на път да стане единственият спортист с медал от пет състезания от този клас с участието си в Пьончан (Южна Корея) през 2018 г.

След травма и кратко оттегляне от леда той отново е на върха: "Защо искам да продължа ли? Просто искам да направя нещо наистина невероятно. Нещо, което е невъзможно да бъде повторено. Никой фигурист не е участвал на пет Олимпиади. А аз мисля дори за медал", заяви Плюшченко, цитиран от БТА.

По пътя си руският фигурист е решил да отдаде заслуженото и на българските фенове на това изкуство. За целта той ще събере световния елит за една специална и приказна вечер в столичната Арена Армеец.

На 23 април 2016 г. на леда ще излязат кралете на фигурното пързаляне от Русия, Франция, Чехия, Япония. Концепцията е по-различна от тази на Парада на руските шампиони по акробатика на лед, който ще се проведе по-рано през годината в София. В „Кралете на леда“ през април няма да има българско участие, но до момента участие са потвърдили пет от най-големите и актуални имена във фигурното пързаляне, като предстои да бъдат добавени още цели 7.

Западната школа ще има своя атрактивен представител в шоуто, разбивачът на женски сърца, Браян Жобер (Франция). Най-великият френски фигурист за всички времена е носител на шест медала от Световно първенство, десет отличия в Европейския шампионат и е четирикратен финалист на Олимпийски игри.

Музикалният съпровод на невероятните изпълнения на леда също няма да е случаен. Виртуозният музикант и носител на награда „Еми“, принцът на цигулката Едвин Мартон, ще свири на живо, редом до фигуристите.

Самият Плюшченко обещава в следващите 2 месеца да обяви и целия състав за шоуто, както и една строго пазена музикална тайна. Нещо, което ще се случи за първи път в историята на това турне на „Кралете на леда“.

Нека всички фенове на фигурното пързаляне си запазят датата 23 април 2016 г., защото тогава Олимпийските игри ще се пренесат поне за една вечер в София.

Първите 1000 билета са на промоционални цени от 38 до 98 лева. ВИП билетите на леда са на цена 118 лева.

Официални каси: бензиностанции OMV, Арена Армеец, магазини Пикадили, Техномаркет, Технополис, магазини На Тъмно, билетен център НДК и официалните каси на EVENTIM.BG в цялата страна

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови