Габриела Петрова с четвърто място в тройния скок на Световното първенство

OFFNews 24 август 2015 в 18:01 4354 0

Габриела Петрова; Снимка: Архив

Българската представителка в тройния скок на Световното първенство по лека атлетика в Пекин - Габриела Петрова, завърши на четвърто място в своята дисциплина.

Българката постигна впечатляващ резултат от 14,66, с което подобри най-доброто постижение в кариерата си. То обаче за жалост не ѝ достигна, за да стъпи на призовата стълбичка. Олимпийската шампионка рускинята Олга Рипакова направи много силен последен опит - 14.77, и по този начин измести нашенката от тройката. 

На първо място завърши Катерин Ибаргуен от Колумбия с постижение 14,90. На втора позиция се нареди Хана Князева-Миненко (Израел) с 14,78 и национален рекорд за Израел, а трета съответно е Олга Рипакова (Русия) с 14,77.

Ако Габриела Петрова беше завоювала бронза в Пекин, това щеше да е първи медал от Световно първенство на открито от 2007 година насам.

"Няма как да няма сълзи. Трудно е, когато си поставяш големи цели и не можеш да ги изпълниш. Няма как да няма разочарование. На личния рекорд съм доволна, но можеше медалът да е в нас. Но така било писано. Много съжалявам", каза Петрова веднага след съобщаването на резултатите пред bgathletic.com

"Трудно ми е още. Не направих нито един фаул, но можеше още повече да скоча в опитите. Поне още 20 сантиметра мисля, че можех да ги направя. Но гледам напред. Свършило е вече. Само изводи мога да си извадя. Може би ми трябва и още рутина. За първи път съм на такъв голям форум. Каквото и да си говорим, имаше притеснение. Опитните момичета си показаха, че скачат и използват всеки един момент. Олимпийската шампионка си показа класата. Очаквах силно състезание. Имах едно наум, че тези момичета ще скачат. Няма как," каза още младата българска състезателка в тройния скок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови