Григор взе реванш от "черната котка" Шварцман

OFFNEWS 30 септември 2016 в 15:44 6707 0

Първата ни ракета Григор Димитров взе реванш от превърналия се в "черна котка" за него през настоящия сезон аржентинец Диего Шварцман.

Българинът надви южноамериканския си съперник в 1/4-финалите на турнира в китайския град Ченду с 4:6, 6:4, 6:3 и се класира до спора за място на финала. Там негов съперник ще бъде победителят в мача между Доминик Тийм и Алберт Рамос. Във втория полуфинал ще се изправят Виктор Троицки и Карен Качанов, който отстрани ветерана Фелисиано Лопес.

Шварцман победи Григор на финала на турнира в Истанбул в края на април. Двубоят ще се запомни със счупените от Григор ракети, а сезонът му след това беше напът да се превърне в пълен провал, но ситуацията беше овладяна след смяната на треньора.

И в днешния мач аржентинецът показа, че е изключително неудобен съперник за Григор. 25-годишният българин трябваше да мине по трудния път - изоставане със сет и затвърден пробив във втория, преди да вдигне победоносно ръце. Серия от 6 поредни гейма след 2:4 във втората част помогна на Григор да пречупи психически Шварцман, който рухна в решителния трети сет.

Така Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста, в която заема 21-о място, и 42 470 долара от наградния фонд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови