Конкурс за "Армията", новата зала в Бургас го закъса

OFFNews 09 февруари 2017 в 13:04 3786 0

Национална спортна база ще обяви конкурс за стопанисването на стадион "Българска армия" и стадион базата в Панчарево. Това ще стане след като по документи съоръженията минат под шапката на НСБ.

Това съобщи новият спортен министър проф. Дашева при представяне на екипа си. Той включва като съветник легендата на ЦСКА Емил Костадинов, който чака магистратура, за да стане официално заместник на Дашева.

Тя се е срещнала с представителите и на двата клуба, които имат интерес към базите на ЦСКА - фенският ЦСКА 1948 и ЦСКА-София, който беше трансформиран от Литекс и получи право да играе там по невероятно бърза процедура.

"ЦСКА 1948 ще участва в публичен търг за дългосрочното ползване на стадион "Българска армия". Това обявиха от клуба след вчерашната среща със служебния министър на спорта Даниела Дашева и с нейния съветник Емил Костадинов. "Червените" излизат с изявление, в което благодарят за отделеното време и дадената им възможност за честно състезание.

"Позитивната новина за всички привърженици на ЦСКА е, че договор за дългосрочно ползване на стадион "Българска Армия" и базата в Панчарево ще бъде сключен след провеждане на задължителен публичен търг, който ще бъде открит и за ФК ЦСКА 1948 като пряко заинтересована страна, ползваща се с широко обществена подкрепа.

Провеждането на тръжна процедура гарантира в най-голяма степен защита на обществения интерес. Честното състезание дава възможност на ФК ЦСКА 1948 да предложи модерна визия за развитие на футболен клуб, притежаван и управляван по демократичен модел от своите привърженици", написаха от ЦСКА 1948.

Но търга явно на стадиона ще играе ЦСКА-София на Гриша Ганчев.

Иначе министър Дашева призна за сериозен проблем със залата в Бургас. Строежът на новото съоръжение съвсем го закъса заради липса на пари. Според Дашева проблемите не са един или два. Залата трябваше за получи 35 милиона лева от бюджета, предвидени за ремонта на Зимния дворец по времето на министър Мариана Георгиева и правителството на Пламен Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови