Легендата на НБА Коби Брайънт загина в авиокатастрофа заедно с една от дъщерите си

OFFNews 26 януари 2020 в 23:08 12339 0

Легендата на НБА Коби Брайънт е загинал, след като частният му хеликоптер се разби край Лос Анджелис в неделя, съобщават световните агенции, цитирани от Нова.

Една от четирите дъщери на легендата на НБА Коби Брайънт - 13-годишната Джана, е сред жертвите на инцидента.

От полицията допълват, че са загинали още трима души. "Смъртта на петимата, пътували в хеликоптера, е потвърдена. Няма оцелели при катастрофата край Калабасас", написа шерифът на окръга в Twitter. На местопроизшествието работят пожарникари.

"Разтърсен съм из основи. Научих новината за моя приятел... Не мога да повярвам. Господ да е със семейството му в този момент", написа в социалните мрежи Денис Родман.

Много знаменитости от различни сфери и точки на планетата заляха социалните мрежи със съболезнователни послания.

Коби Брайънт е роден на 23 август 1978 във Филаделфия, в семейството на бившия играч от НБА Джо Брайънт. Родителите му избрали името Кобе, докато обядвали в ресторант прочутото говеждо от едноименния японски град. Когато е на шест години, семейството му се мести в Италия, където баща му играе професионално баскетбол. 

През последната си година в гимназията Коби извежда отбора си до щатската титла за първи път от 53 години с 30.8 точки средно на мач. Въпреки че изкарва отлични оценки, гарантиращи му прием във всеки елитен колеж, Коби решава да се присъедини директно към НБА през 1996 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови