Приложението Match Prediction грабна голямата награда в Спортни Хакатони България

OFFNews 12 март 2018 в 18:02 10674 0

Приложението Match Prediction получи голямата награда в първото в България иновативно състезание за технологии в спорта – Спортни Хакатони България.

Проектът, който прогнозира с точност от 70% очакваните резултати от спортни срещи, е разработен от деветокласници от Технологическо училище „Електронни системи” и е базиран на технологията Machine learning.

Спортни Хакатони България се проведе на 10 и 11 март в София. В състезанието за спортни иновации се включиха близо 40 ученици, студенти и професионалисти, които представиха 9 проекта на концептуално ниво, прототип и завършени решения.

В журито участваха заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам.-ректорът на Националната спортна академия „В. Левски” проф. Татяна Янчева, Саша Безуханова – основател и председател на Move.bg, Светлин Наков – мениджър „Обучение и вдъхновение” в СофтУни, и софтуерният инженер и програмист Мартин Куванджиев.

„Поздравявам всички участници за прекрасните идеи. Вярвам, че Спортни Хакатони България ще даде правилната насока в симбиозата между спорта и технологиите. Благодаря на всички за тези два дни, изпълнени с много знания, идеи и иновации“, заяви д-р Милена Крумова, организатор на първия в България спортен хакатон.

Като част от събитието се проведе и първата в България конференция Sports Tech, на която бяха представени най-добрите практики в използването на спортни технологии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови