Русия с 35 отнети медала за допинг, България със 7

OFFNews 02 февруари 2017 в 20:00 10248 4

Антонина Кривошапка

Последната положителна проба за допинг на Антонина Кривошапка, която лиши Русия от среброто за щафетата 4 по 400 метра от Олимпиадата в Лондон, накара медиите в Москва да направят потресаваща равносметка. След повторно отворените тестове "Сборная" (като наследник на СССР) се е простила с общо 35 медала от Олимпийски игри.

Това е три пъти повече от "преследвачите" в негативната класация. По 11 медала са отнети на САЩ и Беларус. С 9 са се простили в Казахстан, а с 8 в Украйна. БЪЛГАРИЯ е на незавидната шеста позиция с общо 7 отнети медала от Олимпиади заради допинг. По 4 за прибрани от Испания и Унгария, а по три - от Китай, Швеция и Турция.

С всеки нов скандал става все по-реална възможността да изхвърлят Русия от всички големи международни спортни състезания. Не е безоблачно небето дори над футболния Мондиал през следващата година.

В Москва отчитат като най-голям проблем липсата на всякаква координация между местните допинг чиновници и колегите им от международните федерации. Вицепремиерът по спортните въпроси Виталий Мутко отчита непрекъснато нови мерки в битката с допинга. На Запад обаче никой не вярва.

Нови и нови руски спортисти подават заявления да участват под независим флаг. Изход не се вижда, песимистично завършват анализите в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

3

kibrito

02.02 2017 в 23:31

"Който нож вади, от нож умира". В Сеул през 1988 с подменени проби прецакаха българските щангисти, защото намаше друг наин "великите" съветски щангисти да вземат медал - обвинени в използване на "фурантрил" - диуретик който спомага отделянето на по-голямо колиество урина, под предлог, е така организмът се изиствал от допинг. На тазгодишните олимпийски игри им се върна "доброто дело", сега отново, и за напред ще е така, а ако могат да направят връзка със слуващото се в живота като цяло, нека очакват това, което прявят в момента в Украйна да им се върне също. На американците също запона да им се връща стореното във вид на бай Доналд Тррррръмп. На печелившите - Честито!

11058

2

piton

02.02 2017 в 22:00

Много мъка има на този свят, професоре! :-) Ако ставаше с пари на МОК, то Путинка и Мутко щяха да бъдат безапелационни шампиони по бягане с куфърчета с пари към МОК :-) Ама не става и ще се простят с медали и спортисти, но пък ще си обогатят познанията по химия :-))))