Възстановиха правата на Габриела Петрова

OFFNews | 18 април 2016 в 15:59 | 2364 |1

Международната федерация по лека атлетика възстанови състезателните права на лекоатлетката ни Габриела Петрова, която беше уличена в употребата на "допинга на Шарапова" - мелдоний.

Заради същия допинг бяха спрени правата и руската топ тенисистка Мария Шарапова. Тя бе хваната в употребата по време на Откритото първенство на Австралия. По всяка вероятност нейните права също ще бъдат възстановени, защото името й фигурира в списъка с тенисистките, които ще участват в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

Световната антидопингова агенция (УАДА) реши спортистите да не подлежат на санкция, ако пробата е била взета преди 1 март, каквито са случаите и на Шарапова, и на Петрова, както и ако съдържанието на мелдоний е под 1 микрограм на милилитър.

Габриела Петрова беше уличена през март. Пробата й е била взета на 6 февруари сутринта. Резултатът бе съобщен на 4 март.

Габриела - спортист на 2015 г. - ще може да се върне на пистата за троен скок.

Уятми Гояж 18.04 2016 в 16:32 1
+ 2
- 3
Тя бе хваната в употребата по време на Откритото първенство на Австралия.

оффче СЕРЕ, случайно да имате снимки от тази велика издънка? Да не би сиктиридис да я е снимал тайно как се тъпче с мелдоний? или очилатко-влатко да е опитвал от урината?
Нормално е да напишете - беше уличена.