Иванка Тръмп закрива модния си бизнес

OFFNews 25 юли 2018 в 12:07 4416 0

Снимка http://www.stitchfashion.com

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, реши да затвори модния си бизнес, съобщи Би Би Си.

Действието идва година след нейната раздяла с компанията ѝ за дрехи, обувки и аксесоари и встъпването ѝ в позицията на старши съветник в Белия дом.

Президентската дъщеря пусна марката "Иванка Тръмп" през 2014 г., но след избирането на баща ѝ за държавен глава модната линия бе изправена пред бойкота на купувачите. Неколкократно Тръмп бе изправена пред трудностите по избягването на евентуален конфликт на интереси, докато работи в Белия дом.

Говорител на компанията обяви решението, като подчерта, че то "няма нищо общо с представянето на марката и е основано единствено на решението на Иванка да остане в Белия дом за неопределено време".

След 17 месеца в ролята си в Белия дом тя обяви, че не знае "кога или дали някога ще се върна към бизнеса".

"Но наистина знам, че моят фокус в обозримото бъдеще ще бъде работата, която върша тук, във Вашингтон, така че вземането на това решение е единственият честен подход към екипа и партньорите ми", се казва в изявление на Иванка Тръмп. 

Тя благодари на "невероятния" си екип, който е "вдъхновил толкова много жени", включително нея самата.

Според информация на NBC News Иванка Тръмп се е срещнала лично с всеки от 18-членния ѝ екип в "Тръмп тауър" в Ню Йорк, след като закриването на компанията е било обявено на служителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови