10 г. затвор заплашват мъжа, прескочил с раница оградата на Белия дом

OFFNews 12 март 2017 в 10:43 3021 3

Мъжът, прескочил оградата на Белия дом по тъмно в петък с раница на гърба, може да лежи в затвора 10 години, пише "Ройтерс".

След като прескочил оградата и към него се приближил полицай, 26-годишният Джонатан Тран от щата Калифорния обяснил, че е приятел на президента Тръмп и двамата имат среща. Среща нямало, но последвал арест. Мъжът може да бъде обвинен в проникване в зона с ограничен достъп. Той ще се яви пред съда в понеделник, след като вчера федерален съдия реши, че не може да бъде освободен под гаранция.

След инцидента степента на сигурност на Белия дом бе вдигната до една от най-високите - "оранжево". Целият вътрешен периметър на президентската резиденция е бил претърсен с кучета.

Скенерът показал, че в раницата няма опасни вещества. 

Полицията във Вашингтон съобщава, че задържаният не е криминално проявен.

Разследването продължава. То трябва да изясни как охраната на американския президент е допуснала нерегламентиран достъп до най-охраняваната сграда в страната. Президентът Тръмп похвали работата на Сикрет сървис и каза, че задържаният е "човек с проблеми".

Това е първият сериозен инцидент с пробив на сигурността на Белия дом, откакто Доналд Тръмп е президент, но не е прецедент. През 2014 година 42-годишният Омар Гонзалес от Тексас влезе в Белия дом с 10-сантиметров сгъваем нож в джоба. По това време президентът Обама и съпругата му не били в резиденцията. При друг случай през 2015 година Сикрет сървис задържа Джоузеф Капуто, който влезе в двора на Белия дом с националния флаг на САЩ, наметнат на гърба му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8769

3

flatko

16.03 2017 в 16:09

Доналд Дък дали не си го е поръчал, за да има повод за затягане на сигурността?

12450

2

Alicante

13.03 2017 в 01:19

Тресе ги голяма параноя американците. Коя е сега полицейската държава? Десет години затвор - за прескачане на оградата на една резиденция? Без оръжие и опасни вещества? Без криминални прояви в миналото? Да не би да е убил човек или много хора,...? Може да е просто луд или ексцентрик, или да се е хванал на бас - за мен това е просто някаква щуротия - но 10 години затвор - животът на този човек е опропастен. Много демократична държава е САЩ, но зависи от коя страна на демокрацията й се намираш :D