10-годишно българче е било прегазено на пешеходна пътека в Кипър

OFFNews 23 ноември 2019 в 15:19 3692 1

Снимка pafospress.com

10-годишно българче загина в Кипър, след като бе блъснато от автомобил на пешеходна пътека, съобщи Dariknews.bg.

Трагедията се е разиграла в кипърския град Пафос вчера, около 14.00-14.30 часа, когато момиченцето пресичало на зебрата на бул. "Тасос Пападопулос" на връщане от училище. То е било блъснато пред очите на дядо си.

Детето е било откарано в болница, където по-късно е починало, съобщиха  други българи, близки на семейството. По тяхна молба не се съобщава нито името на момиченцето, нито родния град на родителите, които са в шок. Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщават местните медии.

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на 8-годишното братче на загиналото момиченце.

Води се разследване за причините, довели до трагедията. Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова. Кипърската медия посочва, че трагедията отново повдига въпроса за законодателни промени относно възрастта на водачите в Кипър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови