10 месеца затвор за французин, подал фалшив сигнал за бомба, за да не изпусне полет

OFFNews 16 август 2018 в 16:52 1813 0

Французин, живеещ във Великобритания, беше осъден на 10 месеца затвор заради фалшива бомбена заплаха, предаде ДПА, цитирана от БТА.

47-годишният Жакоб Меир Абделак закъснявал за полет за САЩ, затова решил да подаде сигнал за бомба на летището и така да си спечели време. 

Той е осъден от Кралския съд на Луис по обвинение, че е "съобщил невярна информация с вредителско съдържание, която е могла да доведе до сериозен риск за човешкото здраве".

Полицията арестува 47-годишния мъж, който работел като библиотекар в Лондон, на летището в Гетуик през май, когато се опитал да се качи на по-късен полет за САЩ. Той първоначално отричал вината си, но по-късно се признал за виновен. 

"Доста нелепо решение от страна на Абделак, който прибегна до изключително сериозна заблуда само за собствена изгода", каза главният полицейски инспектор на Гетуик Марк Клотиър. 

Според него наказанието на Абделак трябва да служи като "предупреждение за останалите, че подобно поведение няма да бъде толерирано и спрямо нарушителите ще се действа енергично".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови