4 деца вече са спасени от наводнената пещера в Тайланд (обновена)

OFFNews 08 юли 2018 в 16:14 9058 6

Снимка twitter.com/HelierCheung

Спасители изведоха първите четири момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд.

Децата са изминали четири километра, за да се доберат до един от изходите.

Tри от момчетата са откарани в болница с хеликоптер, а едно - с линейка.

По информация на местния журналист Флориан Витулски, при момчетата в пещерата е и австралийски лекар, който е взел решението спасителната операция да започне именно с тези 4 деца, защото те са били най-изтощените в групата.

Останалите осем деца и треньорът им по футбол остават на мястото, където намерили убежище при наводняването на пещерата.

Необходими са най-малко 10 часа за подготовка на следващия етап от операцията.

В полунощ българско време спасителите започнаха операция по евакуирането на 12-те момчета футболисти и треньора им, които са блокирани в наводнената пещера в Тайланд от две седмици.

Пещерата, която се простира на близо 10 километра, има няколко входа и изхода.

Момчетата - на възраст между 11 и 16 г. - разглеждали пещерата на 23 юни, когато пътят им навън бил отрязан от вода.

В спасителната мисия участват 90 водолази - 50 чужденци и 40 тайландци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

09.07 2018 в 05:05

Аман от номера от селски вечеринки.

23293

5

Стефан

09.07 2018 в 04:50

Понеже котката отказва да даде интервю, както и да поиска помощ от посолството на родната си Мейландия, всички големи СМИ разрешават на всички да пишат собствени версии за събитието. Писачите на най-налудните, получават персонални награди във вид на стипендии, да не се бърка с рушвет.
Понеже е петък вечер и има мач - публиката забравя. После са събота и неделя - друга схема.
А в понеделник около обед: Как бе, вие не чухте ли? Ми Джери е изчезнал!!!
Как кой е бе??? Джери, Папагалчето, което през 1973 едвам спаси крокодилчето Муци, като го осинови, и го кърми три месеца!
А че в това време американските бомбардировачи са стоварили върху някоя болница или детска градина 1 000 тона бомби, или че американските банки са прибрали парите на вашият пенсионен фонд - не сте и чули. Нито ви пука.

23293

4

Стефан

09.07 2018 в 04:34

В сряда първата новина, във всички водещи телевизии е, че животът на котето е на кантар. Заекващи от вълнение журнализги в бронежилетки с един номер по-големи чашки на сутиените, и с висящи каишки на каските, се опитват да добият информация, но са обстреляни от органите на реда.
Вечерта всички се извиняват на всички, но остава главният Въпрос: Къде е котката?
В четвъртък работата започва да се прояснява. Котката е отровена с Новичок от руски агенти, но вече е умряла, и сега вече е без опастност за живота, и скоро ще я изпишат оздравяла от неназована частна клиника в малък град на Антарктида.

23293

3

Стефан

09.07 2018 в 04:23

Всеки божи ден, на такива, или по-страшни места, работят и загиват повече хора. В това число - деца. И никой не си мръдва пръста да им помогне.
Защо ни занимават с тая лигава история - нямам представа. Нечий пиар. За какво, защо - не знам. И от какво отвличат вниманието - също.
В американският журнализъм например, на това му казват "стори".
От понеделник наобед, всички популярни информационни канали се взривяват от ужас: котката на сем. Джонсън от Перниксън, щат Радомир, умира!
Снимки на котето като малко. Интервю с припадащата в истерия леля на една съученичка на дете, което май е виждало това коте на снимка във фейсбук. Мъжествено ченге, което потвърждава пред камерите, че е чувало за такъв случай в съседния щат.
На сутринта отборът на Локо-БДЖ заявява, че ще преведе премиите си от победата в Турнира на турнирите, по сметка на кратък номер, за спасяването на това куче. Или коте, важното е да се заяви.

7447

2

MeduimShark

09.07 2018 в 00:02

Е па колко дъжд да има на 4000 метра?

5800

1

Тито

08.07 2018 в 19:25

Да заведеш без екипировка не на 100 или 200 метра в пещерата, а на 4 000 метра тези момчета трябва да си със сериозни психически отклонения .