4 задържани у нас при международна операция срещу наркотрафика в 4 държави

OFFNews 13 май 2020 в 17:47 3362 0

Снимка Pixabay

Международна операция срещу наркотрафика е проведена в Испания, Нидерландия, Колумбия и България, съобщи испанският ежедневник "Марка", позовавайки се на изявление на полицията. 

Задържани са общо 18 души - 4 в България, 9 в Испания, в Нидерландия – трима и двама в Колумбия. 

Разбитата група е използвала сложен начин за прикриване на незаконната си дейност и е транспортирала дрогата от Колумбия до Европа в контейнери с ананаси и лайм. Конфискуван е 1 тон кокаин. 

Разследването е започнало преди година. Според полицията организацията е използвала широка мрежа от контакти, включително клана Лос Кастанас в южната част на Испания, за да внася стоката си в Европа. 

При разследване полицаите открили, че мрежата изнася кокаин, смесвайки го на малки количества от по 100 грама с картон за кашони за транспортиране на други стоки. При производството картоните са били пропити с кокаина така че двата материала да не могат да се различават един от друг. След пристигането в Европа, дрогата е била извличана в лаборатории.

През януари в България беше заловен един тон кокаин, укрит в пратка с над 6600 картонени кашона с лайм и ананаси, пристигнала в Гърция от Колумбия. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, уточни главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови