51 деца пострадаха след нападение със сода каустик в детска градина в Китай

OFFNews 12 ноември 2019 в 15:51 2687 0

Снимка South China Morning Post

51 деца и трима учители са пострадали в детска градина в Югозападен Китай, след като мъж ги нападна с разяждащ химикал, съобщиха световните медии.

Според държавната информационна агенция Синхуа задържан е 23-годишен мъж с фамилия Конгн. Той е нахлул в детската градина в град Кайюан в понеделник следобед и напръскал със сода каустик децата и учителите в класна стая.

Двама са тежко пострадали, въпреки че изгарянията не са животозастрашаващи. Всички деца и тримата учители са настанени в болница. Нападателят е задържан час след нападението, като твърди, че атаката е отмъщение към обществото.

Содата каустик може да раздразни или изгори очите и кожата, да провокира алергична реакция или дори да причини временен косопад. 

Инцидентът от понеделник в Китай не е първият случай на нападение над деца. През октомври 2018 г. жена с кухненски нож рани 14 деца в детска градина в централния град Чунцин. Деветима ученици бяха убити в средно училище в провинция Шанси през април 2018 г. от 28-годишен мъж, който по-късно беше осъден на смърт, а през 2017 г. 11 ученици бяха ранени, след като мъж с нож прескочи стената на детска градина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови