52-ма ранени при нападението в Германия, 18 от тях са деца (обновена)

OFFNews 25 февруари 2020 в 12:28 2867 0

Снимка Елмар Шултен

52-ма души, включително 18 деца, са пострадали при нападението в германския град Фолкмарсен, където кола се вряза в карнавално шествие, съобщава DW. 35-има остават в болница.

Ранените са на възраст между 2 и 85 години, съобщава прокуратурата във Франкфурт.

Според полицията 29-годишният шофьор на автомобила е действал умишлено. Все още не е ясен мотивът за атаката. Германецът е задържан по подозрение за опит за убийство, но все още не може да бъде разпитан, тъй като е ранен. 

Няма доказателства за терористична атака или политически мотиви. Нападателят е познат на полицията заради предишни деяния - хулиганство, обида и изнудване. 

От прокуратурата съобщават, че има втори задържан, но не се уточнява дали арестуваният е заподозрян, или е свидетел. Властите допълват, че нападателят не е бил пиян, но по всяка вероятност е употребил наркотици.

"В мислите си съм с ранените и техните близки", заяви чрез своя говорителка канцлерът Ангела Меркел и пожела бързо оздравяване на пострадалите.

В 14:45 часа местно време на 24 февруари сребрист мерцедес комби се вряза в тълпата на карнавалното шествие "Розовият понеделник". Очевидци твърдят, че шофьорът продължил да подава газ и по време на инцидента. Те съобщават още, че автомобилът целенасочено е заобиколил загражденията, предпазващи карнавалното шествие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови