88% от гласувалите за Тръмп биха го подкрепили отново, гласи проучване

OFFNews 20 юли 2017 в 16:57 1584 0

Цели 88% от американците, гласували за президента Доналд Тръмп на изборите, биха го подкрепили отново, ако избират президент сега. 

Това сочи проучване на Ройтерс/Ипсос, което е проведено първо през май, а след това отново през юли и изследва нагласите на избирателите, казали пред агенцията как са гласували в изборния ден. 

Резултатите от проучването бяха обявени точно 6 месеца след като Тръмп зае президентския пост. 

Според допитването през юли 12 процента от анкетираните са заявили, че няма да гласуват за Тръмп, ако миналогодишните избори са били сега. 7 процента са казали, че не знаят какво биха направили, а 5 процента са посочили, че биха подкрепили някой от другите кандидати или не биха гласували.

Избирателите, които казват, че не биха гласували отново за Тръмп, посочват различни причини за промяната на мнението си. На някои им е омръзнало от ежедневните му нападки в интернет срещу демократите, медиите и съдебната система. Други са разочаровани, че неговото правителство още не е прочистило общностите им от незаконни имигранти. Трети заявяват, че той не е сложил край на недоверието и свръхпартизанщината във Вашингтон, както са се надявали те, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Оказва се, че избирателите, които отново биха подкрепили Тръмп, дори са се увеличили между май и юли, тъй като през май те са били 82% от участниците в проучването. 

От данните излиза, че позициите на Тръмп сред поддръжниците му са се засилили през последните месеци, въпреки че републиканците не успяха да извършат здравната реформа, а разследването за връзки на кампанията на Тръмп с Русия продължава с пълна сила. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови