9-годишно дете завърши университет

OFFNews
15 ноември 2019 в 10:59 | 2781 |2

Деветгодишният Лоран Симонс от Белгия получи бакалавърска степен от Технологическия университет в Айндховен, съобщи Си Ен Ен.

Момчето учи електротехника в Технологичния университет в Айндховен - труден курс дори за студенти. Описван от преподавателите си като "просто изключителен", той ще получи своята диплома през декември тази година. Планира да започне докторска програма по електротехника, а след това да учи медицина, споделя баща му пред Си Ен Ен.

Бабите и дядовците на Лоран забелязаха нещо изключително у него, но смятах, че преувеличават, коментира майка му Лидия.

Подложили детето на тест, за да може учителите да разберат степента на неговите таланти. "Казаха ни, че той е като попивателна", допълва баща му. 

Лоран произхожда от семейство на лекари, но родителите му и досега нямат обяснение защо техният син е способен да учи толкова бързо. 

От Технологичния университет позволили на момчето да завърши по-бързо от останалите студенти - за година и половина. "Това не е необичайно", казва в изявление Шорд Хушофд, образователен директор на учебното заведение. 

Специалните студенти, които имат основателни причини, могат да си направят график за посещение. По същия начин помагаме и на най-добрите учениците в спорта, добавя Хушофд.

Любимата дисциплина на Лоран е електроинженерството, но детето иска да учи и медицина. 

Въпреки че Лоран очевидно е в състояние да се учи по-бързо от повечето ученици, родителите му внимават да се наслади и на детството си.

"Не искаме той да е прекалено сериозен. Нека прави, каквото желае", казва баща му Александър. "Трябва да намерим баланс между това да е дете и да развива талантите си."

Макар и 9-годишен, Лоран вече знае с какво иска да се занимава - да създава изкуствени органи.

Междувременно младият талант трябва да завърши бакалавърската си степен и да избере в коя академична институция ще продължи да се развива. 

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 22188

15.11 2019 в 12:02 2
+ 0
- 0
Че то и Цвинокио имал вишо. Утре недоносено бебе ще получи направо в кувьоза три "бакалавърски степени". И?

Не, Университета не е детска градина. Ако наистина си учил на такова място.
Сергиите за дипломи са уау за дебили. Поради което, и моето образование, и твоето, очевидно не са съпоставими.
JustSoYouKnow

Рейтинг : 4041

15.11 2019 в 11:26 1
+ 0
- 10
УАУ!
Браво!

И на шега:
Аз си знаех, че университета е нещо като детска градина :D