900 лири глоба за хора без маски в Турция

OFFNews 21 юни 2020 в 22:04 2715 0

Снимка БГНЕС

Турските власти обявиха, че от понеделник в страната ще се налага глоба от 900 лири (около 300 лв.) за хора без предпазни маски в окръзите, в които е въведено задължителното им носене като мярка за предпазване от коронавирус.

В момента в страната поставянето им на обществени места, в магазини, кафенета и ресторанти е задължително в 48 окръга и в големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и важи както за местните жители така и за чужденците. В морските курорти носенето на маски не е задължително, както и в пограничния град Одрин, съобщи БНР.

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса проф. Левент Акън посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от COVID-19.

"В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите. Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса", каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови