Адвокатът на Тръмп отказа визита в Киев – било пълно с врагове на САЩ там

OFFNews 11 май 2019 в 16:28 3581 0

Киев, Украйна

Снимка dronarium ukraina

Адвокатът на Доналд Тръмп Руди Джулиани се отказа от плановете си за среща в Киев с избрания президент на Украйна Володимир Зеленски, тъй като се опасява, че домакинът ще бъде „буквално обкръжен от врагове на президента на САЩ“.

В интервю за Fox News Джулиани казва, че двама много надеждни източници го уверили, че Зеленски е обкръжен от хора, които са врагове на президента Тръмп и от други, които са явно корумпирани. Преди това адвокатът бе заявил пред The New York Times, че смята да пътува за Украйна, за да убеди Зеленски да не прекратява разследванията, които биха могли да предоставят нова информация по двата въпроса, представляващи голям интерес за Тръмп.

Първото разследване е за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. Второто – за възможните връзки на сина на бившия вицепремиер на САЩ Джоузеф Байдън с украинска газова компания. Изданието уточнява, че са се появили подозрения за потенциалните намерения на Джулиани да се сдобие с подкрепата на новите украински власти за преизбирането на Доналд Тръмп през 2020 г. Адвокатът отрича, че пътуването му би могло да е свързано с предстоящия догодина вот за президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews