Активистът от Пуси райът е бил отровен, обяви германски лекар

OFFNews 18 септември 2018 в 12:59 2599 3

Много е вероятно активистът от руската протестна пънк група "Пуси райът" Пьотър Верзилов да е бил отровен, обяви лекуващият лекар на Верзилов от берлинската болница "Карите". 

По думите му е много трудно да се намери друго обяснение за неговото състояние, няма данни да е страдал от някаква болест. 

Още не е ясно с какво вещество може да е бил отровен.

Верзилов бе настанен първоначално в московска болница със затруднения в зрението, говора и двигателния апарат, след което той беше транспортиран до германската клиника. Той се намира в интензивното отделение на клиниката.

Според лекарите няма опасност за живота на Верзилов. 

Те обясниха, че в руската клиника са положили добри грижи за активиста, преди да бъде откаран в Германия. 

Лекуващият лекар на Верзилов обясни още, че симптомите му са показателни за нарушения в част от нервната му система, която отговаря за вътрешните органи.

Тези симптоми включват загуба на зрение, слух и някои двигателни способности, разказват приятели на Верзилов, цитирани от световните агенции и БТА.

Верзилов и три активистки на протестната пънк група "Пуси райът" бяха осъдени в Русия на 15 дни административен арест, след като нахлуха в полицейски униформи на терена по време на финалния мач от Световното първенство по футбол през юли. Според активистите това е било в знак на протест срещу полицейското насилие в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

2

Одеколоничок? По стара руска рецепта?

16193

1

SC

18.09 2018 в 13:14

Днешните руски служби са много калпави. Една отрова не могат да забъркат както трябва.